Murat Teknik Otomat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, talaşlı imalat sektöründe 1980 yılından itibaren stratejik partner anlayışı ile yüksek üretim teknolojilerini kullanarak hassas işleme, ölçme toleransları ve partikül temizlik kriteri ile müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.
Ürettiğimiz parçalar; ağırlık olarak Mercedes, BMW, Volkswagen, Bosch, Valeo, Delphi, Nobel Otomotiv, Kale Oto Radyatör, Beko-Arçelik gibi otomotiv ve beyaz eşya sektöründeki öncü firmaların ürünlerinde kullanılmaktadır.
1987 yılında Almanya’ya ilk ihracatını gerçekleştiren firmamız, 1990 yılında Bursa BOSCH firması için enjektör sistemlerine ilk üretimini gerçekleştirmiştir.
Bugün kalite, maliyet ve teslimat konularına verdiği yüksek önemle müşterilerinin global stratejik partneri olarak firmamız Almanya, Japonya, Çin, ABD, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Brezilya, Romanya ve diğer pek çok ülkeye ihracat yapmaktadır.
2000 yılında QS 9000, 2004 yılında ISO TS 16949, 2013 yılında OHSAS 18001 ve ISO 14001 kalite sertifikasyonlarını alarak “öncelikle kalite ve sosyal sorumluluk” felsefesi ile yoluna devam etmektedir.
Sektöründe öncü olan firmamız, müşteri beklentilerinin üzerine katma değer üretmek amacıyla kendi patent çalışmalarını da gerçekleştirmek üzere ARGE merkezini kurarak kendi otomasyon sistemlerini geliştirmektedir. Bunun yanında yalın üretim anlayışı ile ürettiği ürünler ile birlikte hizmet ve sistem çözümleri de sunmaktadır.
Murat Teknik Otomat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, iş mükemmelliği yolunda, ilk günkü heyecanıyla kurumsal bir firma olarak fark yaratmaya devam edecektir.
ÇEVRE VE İSG YÖNETİM SİSTEMİNİN KAPSAMI
MTO’da Uluslar Arası ISO 14001:2015 Çevre ve ISO 45001:2018 İSG Yönetim Sistemi Standartları temel alınarak otomotiv ve diğer sanayiler için talaşlı imalat yöntemi ile işlenmiş otomat parçalar (baskı pimleri, ara parçalar, sevk burçları, rondelalar, özel somunlar, özel burç ve pimler vb gibi.), beyaz eşya yedek parçaları ve diğer elemanlarını üretmekte olup, kuruluşun bağlamında belirtilen ilgili iç ve dış unsurlarda hammadde alımından veya doğal kaynak tüketiminden nihai bertarafına kadar olan tüm aşamalar dikkate alınarak yaşam döngüsü yaklaşımı benimsenmiştir. Bu kapsam dahilinde Çevre ve İSG Yönetim Sistemi Oluşturulmuş, dokümante edilmiş ve uygulanarak sürekliliği sağlanmaktadır.